До месец се очаква решението на съда за лиценза на Bet365

bet365-licenz

Най-голямата компания за спортни залози в света – Bet365 се опитва да вземе лиценз за България вече повече от 2 години. Изглежда обаче разразилата се сага най-накрая върви към своето разрешаване. Компания за онлайн залози заведе дело срещу Комисия по хазарта и първото заседание на съда по това дело се гледа преди около две седмици.

Според юристи Административния съд на София трябва да се произнесе в рамките на 30 дни и да определи дали най-накрая Bet365 ще получи лиценз за България. На първото заседание на съда адвокатите на Hillside New Media представиха своите доказателства и аргументи пред съдия Луиза Христовa. На делото бяха поканени и множество журналисти на български и чужди медии. Уведомени са още дипломати и отговорни европейски органи за отказа на Комисията по хазарта да даде достъп до българския пазар на Bet365.

Според представителите на Bet365 е налице явна дискриминация на компанията от страна на държвните органи с цел да е облагодетелстват останалите играчи на пазара. Поради това от компанията са се постарали да уведомят европейските структури на най-високо равнище.

От Bet365 са убедени, че съдебния им спор ще има позитивна развръзка, въпреки че нито една институция в България до момента не е обърнала внимание на множеството  им жалби.

Ако административния съд на София не вземе решение в полза на Bet365 се очаква адвокатите на компанията да обжалват пред по-горна инстанция, а именно Върховния административен съд.