Собствениците на Bet365 първите хазартни милиардери във Англия

coates-familyСемейство Коутс  са собственици на сайта за онлайн залози Bet365 и през 2014г. станаха първите британци хазартни милиардери. Богатството на Питър Коутс, дъщеря му Денис и сина му Джон се оценява на 1.2 милиарда паунда. Това не бива да учудва никого, тъй като през последните 10-15 години Bet365 се превърна в един от най-популярните хазартни сайтове в световен мащаб.

Миналата година бе изключително успешна за богатата фамилия. Хазартния им бизнес се разрасна изключително много, след интернет революцията и замяната на традиционните букмейкърски пунктове с онлайн сайтове за залози. Освен това инвестициите им във футболния отбор Стоук Сити също се изплащат много добре. „Грънчарите” стигнаха до рекордното си за Премиерлийг 9-то място в последния шампионат.

Голяма част от богатството на фамилията, цели 925 милиона паунда са натрупани само в рамките на последните 13 години. Според данните на „Sunday Times Rich List” всеки от 10-те най-богати бизнесмени във Великобритания, занимаващи се с хазарт, има богатство на стойност над 100 милиона паунда.

На второ място по богатство са братята Фред и Питър Доун, основатели на сайта за залози BetFred. Тяхното богатство се оценява на около 850 милиона паунда. Годишните обороти и печалби на компанията се покачиха значително през последните години. Първият букмейкърски пункт на братята Доун е отворен в Манчестър, през далечната 1967г.

На трето място по богатство са основателите на PartyGambling – Руд Парсъл и Ръс Делеън. Тяхното богатство се оценява на 667 милиона паунда. Компанията е основана през 1997г. и е най-известна със своята онлайн покер зала – PartyPoker.