Хазартна зависимост – пристрастяване към хазарта

pristrastqvane-kam-hazartaНезависимо дали залагате на спортове, карти, рулетка или ротативки, проблемите с хазарта могат да засегнат взаимоотношенията с близките, да попречат на работата ви и в крайна сметка да доведат до финансова катастрофа. Зависимостта може да ви накара да вършите неща, които не сте си мислили, че ще направите, като например кражба на пари. Може да си мислите, че няма как да спрете, но с подходяща помощ можете да се справите с хазартните проблеми и пристрастявания и да възвърнете контрола над живота си.

Първата стъпка е признаване и разбиране на проблема, който имате.

Разбиране на хазартните проблеми и пристрастявания

Пристрастяването към хазарта, известно още като компулсивно залагане е вид импулсивно-контролно разтройство. Пристрастените комарджии не могат да контролират импулса си да залагат, дори когато знаят, че хазарта наранява тях и близките им. Хазарта е единственото за което си мислят и искат да правят, без значение от последствията. Пристрастените комарджии продължават да залагат, независимо дали са щастливи или депресирани. Дори когато знаят, че шансовете са срещу тях и не могат да си позволят да загубят повече пари, те продължават да залагат.

Комарджиите могат да имат проблеми, но да не загубят напълно контрола над действията си. Хазартните проблеми са всички неща, които могат да затруднят нормалния ви живот. Ако сте обсебени от хазарта и отделяте все повече пари и време, опитвате се да възстановите загубите или си навличате сериозни проблеми, значи имате проблем с хазарта.