Как да се справите с глада за залози

За хората, които имат хазартна зависимост е нормално да изпитват „глад” за залози. Ако вие имате подобни проблеми и искате да се справите с тях  можете да използвате следният стратегии:

  • Протегнете ръка за помощ – обадете се на човек на когото имате доверие, излезте на среща с приятел или потърсете професионална помощ.
  • Правете нещо различно – гледайте да разсеете съзнанието си от залозите, като извършвате някаква друга дейност, например направете основно почистване на дома си, отидете на фитнес или изгледайте някой любим филм.
  • Отлагайте пускането на залози – кажете на себе си, че хазарта може да почака 5 минути, 30 минути или 1 час. Колкото повече отлагате пускането на залог, толкова повече желанието ви преминава и можете да му се противопоставите.
  • Замислете се за последствията – представете си какво ще се случи, ако се поддадете на желанието си да залагате. Помислете си как ще се почувства семейството ви, след като разбере, че отново сте профукали всичките пари.
  • Не изпадайте в изолация – обадете се на стари приятели с които не сте се виждали от дълго време. Опитайте се да създадете нови приятелства. Това ще ви е от огромна полза да се справите с проблема, който имате.

Ако ви е трудно да устоите на глада за залози недейте да се самообвинявате или да използвате това като оправдание да се предадете. Преодоляването на хазартната зависимост е много труден процес. Единствения начин да се измъкнете е да се учите от грешките си и да не се предавате по време на възстановителния процес.