Негативните емоции могат да ви помогнат да се справите с хазарта

Повечето хора с хазартни проблеми са стигнали до най-големите си емоционални спадове, заради хазарта. Това обикновено се случва на един по-късен етап, когато сте пропилели голяма част от състоянието си. Отчаянието свързано с настоящето и бъдещето, самообвинението о мислите за самоубийство са много често срещани в тези моменти.

Наличието на тези емоции е едно наистина ужасно изпитание. Може да ви прозвучи странно, но има начин да се възползвате от тях. Можете да използвате своите отрицателни емоции, за да постигнете положителна промяна.

Емоциите се създават поради някаква причина. Те ни казват кое е важно, на какво да обърнем внимание и какво да запомним. Замислете се колко от най-важните ви спомени са емоционални. Вероятно усещате емоциите точно сега, опитвайки се да си спомните за важните неща в живота ви.  Емоциите ни помагат да сортираме най-важните преживявания в живота от стотиците банални неща, които ни се случват всеки ден. Това се отнася както за положителните емоции, така и за отрицателните. Това означава, че всички негативни емоции причинени от хазарта, показват начина по който той се отразява на живота ви.

Когато сте стигнали дъното използвайте тези емоции като мотивация да откажете хазарта. Използвайте ги като мотивация да направите положителни промени, като това да обръщате повече внимание на семейството си, да потърсите професионална помощ или да си създадете хоби, което да замени хазарта. Всеки път когато изпитвате желание да залагате използвайте неприятните емоционални спомени, за да се въздържите.

Емоциите, независимо дали са положителни или отрицателни са много мощна сила. Те са важна част от човешкото битие, което означава, че всеки може да се възползва от техните предимства. Използвайте емоциите по интелигентен и творчески начин , за да направлявате живота си в желаната посока. Вие сте по-силни, отколкото си мислите.