Хазарта и младото поколение

Хазарта се превръща във все по-голям проблем сред подрастващото поколение в почти целия свят. Според проведени изследвания в държавите където хазарта е популярен един на всеки двадесет младежи е изпитал проблеми с хазарта, преди да навърши 25 години, а един на всеки шест е изложен на сериозен риск да развие такъв проблем. При младежите шансът да се развие проблемно поведение свързано с хазарта е пет пъти по-голям, отколкото при хората на средна или напреднала възраст и като цяло риска при тях е 10 пъти по-висок. Това е една доста тревожна и отрезвяваща статистика.

Младите мъже е много по-вероятно да развият хазартни проблеми, отколкото младите жени. През последните години сме свидетели на голяма промяна в начина по който залагат хората. Онлайн залозите стават все по-популярни за сметка на традиционните казина и игрални зали. Бумът в онлайн хазарта го направи много по-достъпен. Изнасянето на хазарта в онлайн пространството го прави много по-привлекателен за младото поколение, което е свикнало да прекарва по-голяма част от свободното си време в интернет.

Какво трябва да имате в предвид, ако сте млад човек, който обича да залага? Търсете повече информация за залозите, които правите и игрите, които играете. Научете повече за вероятността да спечелите или загубите и следете редовно и детайлно печалбите и загубите, които регистрирате. Определете си бюджет за залози, който да не надхвърля 10% от общите ви приходи и се придържайте към него. Ако започнете да надвишавате този бюджет и да губите контрол значи вече имате проблеми с хазарта. Не се затваряйте в себе си, а потърсете помощ и говорете с повече хора. Споделянето на проблема ще облекчи ситуацията, докато затварянето в себе си ще я усложни.