Колко пари общо сте загубили, откакто сте се захванали с хазарта?

Един от често срещаните проблеми при повечето комарджии е, че те не знаят колко пари за пропилели за залози през живота си. Обикновено когато един комарджия загуби да речем 100 лв. той си казва: „Загубих 100 лева” вместо „Загубих още 100 лева” и по този начин сумата на общата загуба много бързо се губи.

Има лесен и малко плашещ начин да разберете колко пари сте загубили, откакто сте се захванали с хазарта. За да направите това първо си отговорете на въпроса „Колко години вече се занимавам с хазарт?” Да кажем, че отговора е 10 години, замислете се колко пари средно отделяте за хазарт на седмица. След като имате приблизително число за седмичните разходи за залози, просто умножете сумата по 52 и ще получите сумата, която залагате за една година. След това умножете сумата по 10 за да получите приблизителната сума на парите, които сте дали за хазарт през целия си живот. Ако например залагате средно по 50 лв на седмица това означава, че за една година сумата нараства на 52х50 = 2600 лева. За 10 години сумата става 2600х10 = 26 000 лева. Доста внушителна сума нали. Повечето комарджии не и дават сметка колко пари са проиграли през живота си и остават смаяни, когато направят една подобна сметка.

Ако се върнем към горната сметка, когато спечелите да речем 1000 лева не трябва да си мислите, че сте късметлия и сте спечелили пари, а че общите ви загуби са се намалили от 26 000 лева на 25 000 лева. Когато мислите по този начин ще осъзнаете, че периодичните печалби не могат да наваксат общите загуби и в крайна сметка загубите нарастват непрекъснато с течение на времето. Това ще помогне да осъзнаете колко разрушителен и вреден навик е хазарта и може да е от решаващо значение в крайна сметка да спрете да залагате. Просто запомнете не смятайте текущите си загуби за седмица или месец назад. Смятайте загубите за целия период откакто залагате, за да сте наясно точно в какво положение се намирате.