Как да се справим дългосрочно с хазартната зависимост?

Временното отказване от хазарта не е много трудно. Онова което изисква много усилия е това да не залагате за продължителен период от време. Пълното възстановяване от хазартна зависимост е възможно. Трябва да се заобиколите с хора на които вярвате и с които извършвате забавни дейности, каращи ви да забравите за хазарта.

Променете начина си на живот и правете по-здравословни избори

Един от начините да се отървeте от проблемите с хазарта е като анализирате нещата, които ви подтикват да правите залози. Следващата стъпка е да премахнете тези стимули за залози и да ги замените с нещо по-здравословно. Кои са основните неща, които причиняват дългосрочните ни проблеми с хазарта:

  • Вземането на решение – преди да заложите вие сте взели решение да го направите. Ако изпитвате непреодолимо желание да залагате спрете за момент и се обадете на познат. Помислете си за последствията от вашите действия. Кажете си, че не трябва да мислите за хазарт и веднага почнете да правите нещо друго.
  • Парите – не можете да залагате без да разполагате с пари. Ако не можете да се контролирате оставете достъпа до парите ви на някой друг. Никога не дръжте много пари в брой или по кредитни/дебитни карти.
  • Време – ако нямате свободно време, няма как да се отдадете на хазарта. Изгответe си график в който няма никакво свободно време за залози. Отделяйте повече време за релаксация и приятни моменти със семейството и приятелите.
  • Игри – няма как за залагате, ако нямате достъп до хазартни игри. Избягвайте местата, които ви изкушават да правите залози. Не ходете в реални казина и блокирайте достъпа до онлайн хазартните сайтове от вашия компютър.