Лиценз за хазартна дейност в Белиз

Белиз, известен в миналото като Британски Хондурас винаги е бил център на различни култури, което се отразява и на тяхното законодателство. Интернет хазарта в Белиз е сравнително нова индустрия, но тя вече има своята законодателна рамка в страната.

Първите стъпки за регулиране на онлайн хазарта в Белиз са направени през 1996г. с въвеждането на закона за компютърните залагания (Computer Wagering Licensing Act). Той легализира интернет хазарта и позволява на компаниите получили необходимия лиценз да предлагат онлайн най-разнообразни хазартни услуги.

Контрола и регулирането на онлайн залаганията се регулира от Belize Computer Licensing Board, който е състои от главен счетоводител, главен одитор, постоянен секретар от министерството на вътрешните работи и още трима членове, които се определят лично от министър председателя на Белиз. Съгласно промените в закона от октомври 2004г. на лицензираните онлайн компании е позволено да поддържат сървърите си извън страната.

Според местното законодателство на регулация и лиценз подлежат всички фирми, които предлагат онлайн игри или насърчават хазартна дейност. Условията по лиценза регламентират, че компаниите не трябва да приемат залози от граждани на Белиз.

От доста години местното правителство се е ангажирало активно с това да поддържа високи стандарти за регулиране и лицензиране на онлайн хазартната индустрия. Поради това страната се е превърнала в едно от любимите места за лицензиране на много онлайн оператори.