Приходите и печалбите в Bet365 продължават да се покачват

Bet365 отчете ръст на приходите от залагания и игри с 9,7 процента на годишна база. Благодарение на този ръст увеличените разходи за маркетинг и скъпоструващите усилия за отговаряне на изискванията за отговорен хазарт не успяха да забавят растежа на печалбата за последната финансова година.

Клиентите на Бет365 са заложили умопомрачителните 65 млрд. британски паунда в 12-месечния период, което е с над 20 процента повече от предходната година.

Въпреки че във финансовия доклад приходите не бяха разделени по отделните вертикали, ръководителят на букмейкъра Денис Коутс отбеляза, че хазартният продукт е бил подобрен чрез значителни инвестиции в разработването на подходящо съдържание. За успеха е спомогнал и фактът, че нейтив приложения са били въведени на ключови регулирани пазари, както и това, че казиното на живо се е представило много добре.

“Броят на уникалните нови игри се повиши през този период“, обясни Коутс. “В резултат на това забелязвахме по-успешно задържане на интереса на играчите и в крайна сметка увеличение на активните клиенти през периода“.

Спортните залози на компанията бяха подобрени с функции за изграждане на залог и редактиране на залозите след поставянето им, които също доведоха до подобрен интерес сред играчите.

От оператора заявиха, че делът на bet365 mobile сегмента е пораснал с 18%, докато близо 4/5 от приходите са дошли от залози на живо.

Компанията Bet365 Group включва също така и футболния клуб Стоук Сити, който също реализира добра печалба за годината, въпреки че се състезава във второто ниво на английския футбол.