Bet365 с частичен успех в дело за защита на търговската марка в ЕС

Една битка на Bet365, която се води в рамките на Европейския съюз от години, може би най-накрая ще достигне до своя окончателен изход. Хазартната компания бе въвлечена в правна битка с немски граждани за използването на “Bet“ (залог) и “365“ и след шест години бе постигната частична победа в съда на Европейския съюз.

Компанията за първи път регистрира търговската марка Bet365 в ЕС през 2007 г., търсейки защита в съответствие с няколко класа на търговските марки в съюза. Одобрението най-накрая бе получено през 2012 г., но германецът Роберт Хансен опита да отмени решението година по-късно. Оттам нататък борбата започва и приключва едва сега.

През 2014 г. Службата на ЕС за интелектуална собственост се намеси в полза на Bet365 и отхвърли опитите на Хансен. Германецът обжалва решението и след няколко обрати в историята се стигна до финалния изход днес.

Европейският съюз реши, че британският букмейкър е достатъчно голям бранд, за да заслужи защита на търговската марка в Европа, точно както Шампионска лига и други брандове с по-общи наименования.