Efbet не спира инвестициите в българския спорт

Българската букмейкърска къща Efbet инвестира по около 25 милиона лева всяка година в спорта в България, заяви един от основателите на компанията Цветомир Найденов.

Компанията е основен спонсор и благодетел на футболния клуб от Втора Лига ЦСКА 1948, но в същото време рекламни договори има още и с половината клубове от елита, както и с Професионалната футболна лига, в следствие на което Първа Лига носи името на букмейкъра.

Найденов сподели пред чуждестранно издание, че първият му досег със спортните залози и с основаването на компанията Еврофутбол през 1990 г. и че по това време компанията е била изцяло семейна – на него, брат му и баща му.

Той разказа, че още от времето на Еврофутбол е бил спонсор на различни спортни клубове и федерации, но спонсорската му дейност се е разширила значително след създаването на Ефбет.

Компанията е спонсор и на отбори от други пазари, в които букмейкърът е активен. В Румъния, например, тя има договорки със Стяуа, Клуж и Астра Гюргево – едни от най-разпознаваемите и успешни отбори.

Найденов обеща спонсорската му дейност да продължи и да не бъде ограничена само до футбол. Efbet е спонсор също така и на националния отбор по волейбол, както и на националните първенства по волейбол и баскетбол.