Защо футболната лига носи името на Efbet?

Всеки фен на футбола у нас е забелязал, че висшият ни футболен ешалон носи името на букмейкърска къща – официалното название на първенството е Efbet Лига.

Тази промяна в името е следствие на договор, сключен преди началото на сезон 2019/20, между Ефбет и компанията “Футбол Про Медия“, държаща телевизионните права на надпреварата.

Efbet се качиха на кораба на Първа Лига със смелите намерения да променят тотално начина, по който изглежда елитния ни футбол. Те заявиха, че искат да направят продукта по-интересен за младите зрители, които все по-често избират големите европейски първенства пред българското.

Наред с името бе променено и логото, което можете да видите по-горе.

Партньорства между футболни лиги и букмейкърски къщи в никакъв случай не е прецедент и компании за залози могат да бъдат видяни в имената на десетки първенства от Европа.

Скоро след старта на партньорството Efbet пусна специална игра, в която потребителите се борят за ваучери от по 500 лв. след всеки кръг на първенството. Букмейкърът даде заявка още от самото начало, че партньорството ще доведе до нови промоции и игри за феновете.

По подобен начин, компанията спонсорира шампионатите ни в другите два най-популярни спорта у нас – волейбол и баскетбол.