ФА отнесе редица критики заради договор за лайв стрийминг с Bet365

Английската футболна асоциация (ФА) ще трябва да ревизира своите търговски политики и менажирането на телевизионните права, след като получи множество критики заради договора за предаване на двубои в сайтове за спортни залози.

Критиките дойдоха дори и от най-високо ниво – парламентът – както и от множество други организации, които не останаха доволни от това, че двубои от най-голямата купа на Острова – ФА Къп – са били излъчвани в лайв стрийминг платформата на Bet365.

В действителност, договорът на Bet365 с Футболната асоциация е доста по-стар от сега нашумялите коментари. Той е подписан в първия месец на 2017 г. и операторът започна излъчването на мачове от надпреварата заедно със старта на сезон 2018/19.

Половин година по-късно ФА опитаха да скъсат публично със сектора на спортните залози и сложиха край на партньорството си с букмейкъра Ladbrokes.

Това също се включва в сегашните коментари, които критикуват ФА, че не са спазили намеренията си да не работят с брандове от бетинг сектора.

От ФА се оправдаха, че договорът е сключен преди изказаните намерения и обещаха да го преразгледат, но уточниха, че това може да се случи чак през 2024 година. Тогава е крайният срок на настоящото споразумение.