Холандската агенция по хазарта ще си партнира със своите колеги от Малта

Регулаторите в хазартната индустрия на Холандия и Малта са се съгласили да споделят взаимно информация. Мораториума бе подписан миналата седмица, между двете държавни институции и включва сътрудничество в сферата на онлайн хазарта.
Това е втория подобен договор за холандския регулатор, след като миналия ноември бе подписана подобна сделка със съседна Белгия. Настоящия контракт с Малта обаче се определя като изключително важен, тъй като голям брой от компаниите в областта на онлайн хазарта са регистрирани именно в Малта.
Съвсем скоро Холандия ще стартира своя регулиран пазар за онлайн хазарт. Очакванията бяха новото законодателство да влезе в сила от 1 Януари 2015г, като крайният срок е 1 Януари 2016. Въпреки това холандските власти призоваха компаниите заинтересовани да получат лиценз да обявят своите намерения до края на годината. Това лято агенцията по хазарта публикува предупреждение към компаниите за онлайн залози да прекратят своите отношения с холандски играчи. В резултат на неизпълнението на тези разпореждания доста сайтове бяха глобени.
Операторите, които се вслушаха в призива на властите и напуснаха холандския пазар са подали вече заявления за лицензиране и най-вероятно първи ще получат необходимите лицензи да оперират легално.