Лицензионен режим в Гибралтар

Има две неща, които правят Гибралтар едно от най-добрите места за лицензиране на онлайн хазартни компании в Европа. Първо това е местоположението на страната и второ благоприятната данъчна система.

Хазартната индустрия започва да се развива в Гибралтар от 1998 г. В момента в малката държава се намират офисите на повече от 20 фирми за онлайн залагания. Заетостта в сектора е около 2000 души, като за много оператори Гибралтар е едно от най-добрите места за местоположение на компаниите в индустрията.

Лицензополучателите заплащат такса в размер на 2000 паунда за лиценз, който е за 1 година. Компаниите предлагащи спортни залози с фиксирани коефициенти внасят данък от около 1% от годишния си оборот, като максималната стойност на данъка е 42.5 милиона паунда. Казино операторите плащат същата сума, но като процент от брутната печалба. Максималната стойност на данъка е 425 000 паунда, а това че фирмите не трябва да плащат ДДС е едно от големите предимства на Гибралтар.

Стандартно за всяка регулаторна индустрия компаниите трябва да бъдат подлагани на периодичен одит. За Гибралтар законовите разпоредби са този одит да се прави всяка година, за да могат компаниите да запазят лиценза си. Всяко едно дружество с ограничена отговорност може да кандидатства за лиценз.

За да се осигури защита на депозитите на играчите компаниите лицензополучатели трябва да контролират всички сметки в които се депозират пари и периодично да бъдат одитирани от външна фирма.

Списък с лицензираните оператори в Гибралтар: https://www.gibraltar.gov.gi/home/6124