Лиценз за хазартна дейност в Малта

Малта е една от зоните в Средиземно море, които регламентират и регулират хазартните дейност на своята територия. Всички хазартни и лотарийни дейности в Малта се регулират само от един единствен орган. Той отговаря за ротативките, казината, бинго залите, националната лотария и разбира е сайтовете за онлайн залози.

Регулациите за онлайн хазарта са приети през 2004 г. и от тогава насам много международни компании избраха да се лицензират точно на малкия средиземноморски остров . Близостта му до европейския пазар се счита за голямо предимство от редица публично търгувани европейски хазартни компании. Стриктните изисквания за сигурност и впечатляващата работа на местните власти компенсират факта, че таксите и данъците тук са малко по-високи.

Корпоративният данък тук е 35% и това го превръща в един от най-високите в бранша и точно това е най-слабата страна на тази лицензионна зона. Лиценза се издава за срок от 5 години, което насърчава някои компании, но отблъсква други, които не искат да се обвързват за толкова дълъг период. Освен това липсва и адекватна политика за борба  с прането на пари.

Всички частни и публични компании могат  да подадат документи за лиценз на онлайн хазартна дейност. Освен корпоративния данък в размер на 35% компаниите трябва да плащат и такса в размер на 0.5% от брутната сума на приетите от тях залози. Общата сума на данъка не трябва да надвишава € 465,857.26 годишно. Минималният дружествен капитал на компаниите трябва да бъде € 100 000 за компании от клас 1 и 2 и € 40 000 за компании от клас 3 и 4.

Лицензионните такси са: € 2329.38 при подаване на документи, годишна такса в размер на € 6988.13 и такса за подновяване на лиценза в размер на 1164.69. Лицензите се издават за срок от 5 години като след тяхното изтичане те могат да бъдат подновени. Няма ограничения за държавите от които могат да се приемат залози.

Интернет сайт: www.mga.org.mt