Недостатъци на Skrill от България

Skrill електронен портфейл приет в цял свят, който позволява прехвърлянето на средства онлайн само с използването на имейл адрес и кредитна/дебитна карта или банкова сметка. Скрил е един от лидеритe на пазара за онлайн разплащания с над 2.7 милиона клиенти от 200 страни, 40 опции за международни разплащания, 12 езика на платформата и 39 валути с които можете да отворите портфейла си.

Посети на сайта на Skrill.com

Skrill (Moneybookers) позволява на своите български клиенти:

  • Изпращат пари чрез имейл от кредитни/дебитни карти или банкови сметки.
  • Осъществяване на онлайн покупки.
  • Получаване на пари посредством имейл.

Известния в миналото като Мънибукърс вече Скрил предоставя страхотен продукт захазартната онлайн индустрия, онлайн търговците, физически лица и всички, които искат да изпробват алтернативни платежни механизми. Електронният портфейл спазва всички законови разпоредби на регулаторните органи в Европейския Съюз и Обединеното кралство. Позволява на клиентите си безопасно да изпращат и получават пари мигновено, посредством имейл.

Недостатъци за българи:

Много нисък курс при смяна на валути!!!
Напоследък срещаме все повече случаи на недоволни клиенти от страна на Skrill. Оказа се, че ги поставят в ситуация, в която не подозират, че са ограбвани под формата на излишно сменяне на валутата от една в друга по време на теглене на пари към банкова сметка без никакво логично обяснение (*не важи за теглене към карта) . Ще ви дадем един простичък пример. Вие имате Skrill сметка в EUR и банковата ви сметка в България също е в EUR. Изисквате теглене от Skrill към банковата ви сметка и какво се случва? Внимание !!! Skrill не ви изпраща EUR, а обръща всичките ви пари в лева по техен си курс, който е около 1.90 лв за 1 EUR и понеже сте в България ви изпращат български лева.

Но замислете се!

Вие си откривате Skrill сметка в EUR и банкова сметка в EUR, именно за да избегнете таксите от сменяне на валута, а всъщност вашите пари се сменят 3 пъти по възможно най-неизгодния валутен курс. Ако теглите 1000 EUR, Skrill ще ги смени по техния курс – 1.90, и ще станат 1900 лева. След това от тяхната банкова сметка в България те изпращат 1900 лева към Вашата банкова сметка, която е в EUR и естествено банката ги сменя пак в EUR по курс купува (пак неизгоден курс за Вас) и Вашите пари стават около 970 EUR и са във Вашата банкова сметка. Но нали, за да ги изхарчите, пак трябва да ги смените в лева? И ги сменяте по курс 1.95 и най-накрая получавате Вашата сума, която вече е около 1890 лева. А би трябвало да получите 1950 лева. Вие сте ощетени от Skrill с 60 лева на всеки 1000 EUR. Някои хора ще попитат „Tова не са ли нормални такси?“, но вие можете да бъдете сигурни, че това не са такси, защото на Skrill таксата за теглене е 1.80 EUR и отдавна повечето банки в България не взимат такса при получаване на пари по банков път, дори и в чуждестранна валута от други европейски банки, така че Вие би трябвало да получите същата сума, която първоначално сте пуснали да изтеглите без 1.80 EUR.

За да реагирате адекватно в такава ситуация, просто пишете на Skrill предварително и уточнете в каква валута бихте искали да изпратят парите ви!

Предимства:

  • Много добро ценообразуване
  • Трансфер на пари е реално време
  • Идеално решение за малки фирми и физически лица, които нямат възможност да използват традиционните платежни механизми

Като лидер на пазара Skrill приема клиенти от Великобритания, Европейския съюз и всички останали държави в които няма регулаторни ограничения.

Опции за плащане:

  • Кредитна карта
  • Вътрешен и международен банков превод
  • Чекове

Сигурност
Skrill спазва същите изисквания за сигурност, които спазват банките и финансовите борси. Използват се само най-съвременните технологии. Всички данни за сметките и личните данни са криптирани с помощта Secure Socket Layer (SSL), система която използва 128 bit криптиране, сертифицирано от Thawte.
Сайт: www.skrill.com