Приходите и акциите на Betfair отново нарастват значително

Акциите на най-голямата борса за спортни залози Betfair се повишиха с невероятните 18%, след като в четвъртък бяха публикувани по-добри от очакваните финансови резултати за отчетното тримесечие, което приключи на 31 януари 2015г. През този период приходите на Betfair са нарастнали с цели 20% и достигат стойност от £ 114.6 милиона. Това е четвърто поредно тримесечие в което компанията регистрира двуцифрен ръст в приходите. Печалбата също е е повишила със 17% и достига £ 23.6 милиона, въпреки начисления нов данък върху оборота във Великобритания, който е в размер на £ 7 милиона за този период.

Изпълнителният директор на Betfair Бреън Коркоран, заяви че компанията е набрала голяма инерция и всички са фокусирани върху това да завършат силно фискалната година. От компанията очакват приходите за последното отчетно тримесечие да достигнат сумата от £ 113 – £ 118 милиона.

Приходите от спортни залози са се увеличили с 16%, достигайки £ 76.7 милиона, най-вече благодарение на повечето залози, посредством мобилни устройства. В момента 4 от всеки 5 спортни залога се осъществяват посредством мобилни устройства. Ръстът в мобилните залози, спрямо предходното тримесечие е в внушителните 96%.

Приходите от игри в Betfair също бележат значителен ръст от 30%, отново благодарение на мобилните устройства. Приходите на компанията от пазара в САЩ също бележат ръст от 30% и достигат £13.5 милиона.

Приходите от т.н. устойчиви пазари (регулираните пазари на Великобритания, Ирландия, САЩ, Италия, Дания, Малта, Испания и България бележат ръст от 27% и достигат £ 92.9 милиона, докато приходите от останалите пазари бележат спад от 2% и са £ 21.7 милиона. Активните клиенти от регулираните пазари са се увеличили с 50%, докато клиентите от останалите пазари са намалели с 11%.

Акциите на Betfair в четвъртък достигнаха цена от £ 21.05, което още веднъж потвърждава колко правилен е бил отказа на управителния съвет през 2013г. за пазарно поглъщане от страна на CVC Capital Partners. Тогава предложената цена за акциите бе едва £ 9.50.