Betfair отчете рекордни приходи и печалба за първата половина на 2014

Борсата за спортни залози Betfair е листната на Лондонската борса и реши да даде ранен коледен подарък на своите акционери, като обяви парична възвръщаемост в размер на 200 милион паунда. Бонусът дойде след като излезе доклада за първото полугодие, показващ че приходите на компанията са се увеличили с 26%, а печалбата се е увеличила с рекордните 51% и достига 73.9 милиона паунда. Очаква се печалбата за цялата година да достигне от 97 до 103 милиона паунда. Акциите на Betfair също се повишиха с 7.6% и достигнаха стойност от 14.72 паунда, най-високото равнище от ноември 2010г.

От компанията заявяват, че увеличението на приходите се дължи главно на Световното първенство по футбол и някои благоприятни спортни резултати през 2014. Оставяйки тези фактори на страна увеличението на приходите е с по-скромните 12%.

Въпреки, че затвори своя покер сайт в САЩ, Betfair отчита увеличение от 17% на приходите си в най-голямата икономика в света. Това се дължи главно на пускането на мобилната апликация iOS, която е първата подобна платформа одобрена от Apple.

Около 80% от всички приходи на Betfair идват от устойчивите пазари (Великобритания, Ирландия, САЩ, България, Дания, Италия, Малта и Испания). Оборотите в тези държави бележат ръст от 32%, спрямо миналата година. Компанията има големи надежди за бъдещето, след като увеличи с 50% активните си клиенти и вече те са над 1 милион. Изпълнителният директор Бреън Коркоран споделя, че основна цел пред Betfair е привличането на нови клиенти и дълготрайното задържане на съществуващите клиенти. Той заяви, че компанията остава „гъвкава” по отношение на потенциални сливания, като тепърва трябва да се определят някои твърди цели.